Cartelleres informatives a diversos punts de la ciutat

La Regidoria Comerç, Consum i Fires de l’Ajuntament de Calella ha instal·lat una sèrie de cartelleres informatives on les entitats podran penjar els cartells per donar a conèixer les activitats que realitzen, evitant així la col·locació descontrolada existent fins ara.

En els darrers anys, Calella està experimentant un important creixement d’entitats, associacions i col·lectius, la qual cosa significa també un increment del nombre d’activitats i esdeveniments que cada un d’ells organitza i vol donar a conèixer. S’ha observat que, per tal de difondre els actes, qualsevol lloc s’ha considerat adequat per penjar cartells: carrers, façanes, portals, mobiliari urbà, etc., provocant un impacte visual negatiu per al paisatge urbanístic i comercial.

Per tal de millorar i fer més amable el nostre entorn, així com evitar l’embrutiment de les façanes i del mobiliari urbà, a partir d’aquest mes de març, les entitats  disposaran d’aquests espais públics per poder publicitar les seves informacions. Les Cartelleres estan distribuïdes en diversos punts de la nostra ciutat, tot i que es té previst posar-ne més.

Per realitzar una correcta col·locació dels cartells s’han de seguir les següents normes: els cartells han de tenir el vistiplau de l’Ajuntament, no es podran penjar a cap lloc que no estigui autoritzat (façanes, contenidors, papereres, bancs, fanals…), un cop caducat haurà de ser retirat per la mateixa entitat que l’ha col·locat, només es podran fixar dos cartells a cada cartellera, les mides dels cartells no podran excedir de 0,75 m2 cadascun, hauran d’estar escrits en Català.

Les cartelleres estan ubicades a:

Les cartelleres estan ubicades a: Plaça Església, C/ Mates i Rodés, C/Església (entre Sant Pere i Ànimes), C/ Església (entre Cinto Verdaguer i Balmes), C/ Rierany dels Frares cantonada Església, Plaça Jeroni Martorell, C/Amadeu cantonada amb Anselm Clavé (Plaça de l’Estació), C/ Jovara a la paret de l’escola Pia, C/ Riera (entre Plaça Espanya i Colon) i Plaça Eucaliptus.

La col·locació d’aquestes cartelleres contribuirà a mantenir les façanes i les parets netes, i així poder gaudir d’un paisatge urbà i comercial agradable, amable i polit.

La Regidoria de Comerç, Consum i Fires de Calella treballa per millorar l’entorn de la nostra ciutat i, per complementar aquesta iniciativa, a partir d’ara hi haurà personal destinat a fer neteja de façanes i a retirar els cartells mal ubicats. A part d’aplicar les corresponents sancions per incompliment de normativa.

Mari Carme Campà
Regidora de Comerç, Consum i Fires

Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, Mari Carme Campà i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Cartelleres informatives a diversos punts de la ciutat

 1. Retroenllaç: Prolongació de la zona de vianants « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

 2. Retroenllaç: Més cartelleres informatives « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

 3. Jose ha dit:

  Benvolguda Sra. Campà, quina es la meva sorpresa davant de tot una mena de compliments que han de fer les associacions per tal d’informar correctament als ciutadans de Calella de les eves activitat, i resulta que cada dia em trobo que cartells auspiciats per l’ajuntament de Calella están ubicats fora d’aquestes cartelleres. Doni un tomb pel carre esglèsia de Calella i siusplau tracti de que l’ajuntament no permeti aquestes accions. Començem per noslatres mateixos a netejar els cartells que embruten oi?

 4. Mari Carme Campà ha dit:

  Benvolgut Sr. José,
  Els cartells que porten l’escut de l’Ajuntament de Calella no han de ser necessàriament cartells de l’Ajuntament, atès que qualsevol entitat privada que requereix del nostre suport té l’obligació d’inserir-hi el nostre logo. Totes les entitats estan avisades de la normativa referent a l’ús de les cartelleres i a la prohibició de penjar cartells en façanes i mobiliari públic.
  Té raó vostè quan diu que hi ha algunes entitats que no segueixen aquesta normativa. Sàpiga que, en aquests casos, quan detectem un cartell fora del lloc adequat enviem un avís a l’entitat que incompleix la normativa, després de tres avisos començarem a sancionar l’entitat reincident.
  Així mateix, durant el darrer any, hem disposat de la tasca intermitent de dues persones que havien de realitzar tasques per a la comunitat i que s’han dedicat a treure els cartells antics i els que incomplien la normativa.
  No dubti que des de la Regidoria estem esmerçant els màxims esforços possibles per tal de tenir una ciutat neta i agradable a la vista. I és per això que, per primera vegada en la història de Calella, s’ha regulat aquest tema i s’han col.locat un total de 20 cartelleres públiques a la ciutat.
  Per qualsevol aclariment quedo a la seva disposició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s