Programa Esport i Salut dirigit a la gent gran

Des de la Regidoria d’Esports amb la col·laboració de Calella-Marxa i amb el suport de la Diputació de Barcelona hem posat en marxa el programa Esport i Salut dirigit a la gent gran.

Tots els dimecres i divendres al Parc Dalmau i al Pavelló Polisportiu es realitzen diverses activitats dirigides a la gent gran. En una fase inicial s’estan realitzant Tai-Xi i caminades pel Parc, per posteriorment poder augmentar el nombre d’activitats.

El Llibre blanc de la gent gran activa exposa que la realització d’exercici físic, regular i sistemàtic, és una de les activitats preventives més assequibles i beneficioses. La realització d’activitats físiques proporciona a la Gent Gran els següents beneficis:

Beneficis de l’activitat física:
• Beneficis físics. L’augment del nivell de d’activitat física ajuda a:
Reduir el risc de malaltia coronària i embòlia, prevenir i controlar la hipertensió arterial, prevenir l’osteoporosi, millorar la mobilitat articular i la força muscular, controlar el pes, prevenir les caigudes, millorar la funció i la forma cardiovascular, reduir el risc de diabetis mellitus no dependent d’insulina i reduir el risc de càncer de còlon.

• Beneficis psicosocials. La pràctica d’activitat física ajuda a:
Millorar l’autoestima i la seguretat en un mateix, augmentar la socialització i reduir l’aïllament i la solitud, augmentant la capacitat de romandre independent i autònom, reforçar el sentiment de vàlua de la gent gran, augmentar la creativitat.

• Beneficis per a la societat. L’activitat física ajuda a:
Reduir la demanda de serveis tant social com de salut, donant una imatge més positiva de la gent gran i de la seva importància per a la societat, augmentar la contribució de la gent gran a la societat i a l’economia.

Jaume Puig
Regidor d’Esports

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Jaume Puig. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s