Feina feta, feina a fer

El darrer dilluns 5 es va convocar a la militància i simpatitzants d’Esquerra de Calella a la seu local a una xerrada col·loqui amb tot el grup municipal a l’Ajuntament, la finalitat de la torbada va ser una exposició per part de tots els regidors dels principals projectes i actuacions portats a terme fins a dia d’avui i els que es preveuen fer properament dins de cada àrea de govern. L’exposició va anar acompanyada d’un dossier que es va lliurar a cada assistent, en la pàgina “feina feta” torbareu el dossier en versió web.

Posteriorment es va convocar una roda de premsa pel dimecres 7, us adjuntem la crònica feta per la Teresa Màrquez publicada en la versió digital de “El Punt”.


Foto: El Punt 

“Els manuals de política, sobretot els que analitzen la política local, tenen com a mínim un capítol dedicat a ensenyar com els partits integrants d’un govern amb més d’un color han de fer-se notar. En especial els que són minoria. No és qüestió d’orgull de partit sinó més aviat de supervivència en una administració on tant els èxits com els fracassos tan sols afecten l’alcalde, i la feina de la resta de regidors queda força diluïda. ERC de Calella ha après la lliçó o es deu haver llegit amb interès el manual perquè ahir al matí, a poques setmanes de complir-se el primer any de maridatge amb el PSC al govern en l’actual mandat va voler explicar tot el que s’ha fet des de les seves àrees. Malgrat que des del primer moment es va voler deixar clar que el tàndem amb el soci majoritari –durant vuit anys va ser ERC qui estirava del carro– funciona, el detallat dossier entregat a la premsa fa pensar en com és de curosa la gent d’esquerra a l’hora d’apuntar les actuacions, projectes, activitats i propostes que porten segell republicà. I en el cas de Calella, i segons el dossier, en són moltes.

Els quatre regidors d’ERC a l’Ajuntament governen fins a tretze àrees i tenen dues tinences d’alcaldia, la primera, per a Jaume Puig i la tercera per a Pilar Rocafort. Jaume Palet s’encarrega del pes pesant de Governació –juntament amb Mobilitat i Serveis Públics– i de la presidència de l’empresa pública Gestvia, i Maria Carme Campà, l’única dels quatre que va entrar nova el 2007, de Comerç, Consum i Fires. El recull –minuciós– d’accions inclou aquelles que ja s’han fet i aquelles que es volen fer. Jaume Puig, també regidor d’Esports, Recursos Humans i Règim Intern, va apostar per destacar la feina feta en matèria esportiva. Qui millor que ell per enumerar la millora en els equipaments públics d’un àmbit destinat, segons ERC, «a especialitzar el principal motor econòmic de la població com és el turisme»? Les inversions a la zona esportiva de La Muntanyeta en són una prova. Per Jaume Palet, però, els canvis en el turisme comporten rebutjar de ple aquells visitants que integren el conegut «turisme de borratxera». Tema recorrent any rere any i que s’ha convertit en la croada particular del bipartit de Calella. El regidor, però, avança apostes a mitjà i llarg termini com ara el cobriment de la riera Capaspre, la reforma de la façana marítima i «l’imminent» acord perquè el far sigui públic.

Pilar Rocafort –al capdavant de Cultura, Joventut i Ciutadania– té projectes interessants en una àrea tradicionalment poc valorada perquè sempre porta despeses i mai compensa amb guanys materials. La creació aquest any d’una oferta musical en viu al passeig Garbí o la més llunyana, i encara no tancada, d’un cicle de teatre per a la tardor són els punts més interessants. Finalment, Maria Carme Campà apunta maneres amb una fira dedicada al Renaixement i al fet que va ser «cabdal» per a la construcció de Calella i explica que la remodelació del mercat municipal, ara en hores molt baixes, es troba entre les seves prioritats.

Tots coincideixen a destacar que sovint la feina del dia a dia fa difícil aturar-se a reflexionar sobre com és d’important, i necessari, fer arribar al ciutadà el llistat de tasques fetes… que sovint és molt més curta que la de tasques pendents. L’administració va lenta, és cert, però cal trencar una llança a favor de com n’és de complex el procés per tancar qualsevol acció. Un cop acabada la roda de premsa fem la pregunta clau. I les relacions amb el soci majoritari? «Correctes.» No podria ser d’una altra manera, no?

Teresa Márquez, El Punt

Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, esquerra, general, Jaume Palet, Jaume Puig, Mari Carme Campà, Pilar Rocafort i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

13 respostes a Feina feta, feina a fer

 1. Jordi ha dit:

  Enhorabona per la feina que esteu fent, això són fets, si continueu treballant així de bé no tingueu cap dubte que la gent de Calella us ho reconeixerà per continuar treballant per Calella des de l’Alcaldia.
  Endavant

 2. Anònim ha dit:

  La feina ben feta o mal feta ara no entrare en detalls , però JORDI si penses que un cop executada CIUTAT NOVA (idea d’ ERC i PSOE) i els 2000 nous habitatges que ens portaran a 8.000 nous habitants del Besos Sud i rodalies , penses que desprès de tot això ERC tornara a l’ alcaldia es que ets molt optimista , dons ni ERC ni CiU estaran en condicions i menys per separat d’ arribar a l’ Alcaldia de Calella i tindrem PSOE per decades i ERC quan el PSOE tingui majoria absoluta restara a l’ oposició com una força residual i folklorica de cara al PSOE de Calella.
  Encara i som a temps d’ aturar CIUTAT NOVA i d’ arrasar zona verda de Calella , però no s’ aturarà es clar i han masses interesos .

 3. Jordi ha dit:

  Anònim, aquesta idea de Ciutat Nova que dius que és idea de ERC i PSOE no és més que l’execució d’un pla urbanístic de Calella, durant els decennis de govern de CIU no recordo que n’hi hagués cap eren uns anys de campi qui pugui; dius que vindran habitants de l’àrea metropolitana, potser si, però quants joves han de marxar de Calella per no poder comprar-se un pis a on han viscut sempre? avui no hi han pisos de joves, un bon número d’aquests pisos seran de protecció. Quantes empreses originaries de Calella han hagut de marxar al polígon de Pineda per no tenir-ne un a Calella? perdona, empreses no hoteleres, en temps de CIU es va apostar per un polígon d’hotels, no de fàbriques, empreses de servei, …. Interessos per part de gent d’ERC i PSOE?, pregunta qui ha anat comprant vinyes, te’n portaràs una sorpresa. I això de zona verda?… si vols dir zona rústica, vinyes abandonades, canyars, mira’t el pla urbanístic i veuràs que hi haurà tanta zona verda com ara.

 4. Anònim ha dit:

  Pisos de protecció??? Com els del camping la Granja???? Ahh, ja es veuen que estan plens de joves de Calella… per això n’hi diuen la ONU.

 5. Anònim ha dit:

  Si , si , ….., els calellencs que tenim casa i 2 plantes no podem fer la 3ª perquè i visqui el fill o el net emancipat o que és casa , amb el vostre gran Pla Urbanístic de rebaixar de 3 a 2 plantes els d’ ERC i PSOE heu cardat ben bé als calellencs i desprès parleu dels que marxen de Calella , si amb 9 anys heu fet 2 pisos de protecció oficial i els que feu ara (quan trobeu constructora) desprès d’ arrasar vinyes i zona verda son només els que us obliga la Llei com a “recompensa” a l’ especulació urbanística que teniu en marxà.

 6. Jordi ha dit:

  Anònim, abans d’escriure informa’t, http://www.calella.cat/l_ajuntament/plans_i_campanyes/poum/normativa.pdf
  La normativa del POUM en la zona de l’entorn de la Parròquia i l’Ajuntament, que conforma el nucli inicial de la població, així com l’àrea al seu voltant que conforma una estreta trama de carrers de dimensions inferiors als 6 metres d’amplada, l’alçada reguladora màxima serà la marcada als plànols o en el seu defecte de 10,00 m equivalent a PB+2PP + sotacoberta. En la zona del voltant del casc antic entre la riera de Capaspre i el rierany dels Frares, que forma un eixampla clàssic en base a una estructura de carrers en malla ortogonal, l’alçada reguladora màxima serà 13,00 m. corresponent a PB + 3 plantes pis + sotacoberta.
  Referent als pisos de protecció oficial estigues tranquil, i això d’especulació, ho pots demostrar?, si pots, perquè no ho denuncies amb noms i cognoms? Deixa d’intoxicar amb falsedats.

 7. Anònim ha dit:

  qui ha fet el POUM? , 2 pisos d’ alçada si 2 al casc urbà 2 , però seguiu pujant els impostos en aquestes cases quan vosaltres els i heu fet perdre valor.
  “Intoxicar” mare meva , quina pell més fina i quin desgavell.

 8. Jordi ha dit:

  Benvolgut anònim,
  El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) el va fer Esquerra amb el PSC, durant els anteriors mandats de CIU mai es va fer cap.
  Quan dic que no intoxiquis m’estic referint a:
  Dius que hi ha especulació, ho pots demostrar?
  Dius que els calellencs no poden fer 3 plantes, fals, fora del casc antic es pot.
  Voldries que tot el casc antic, carrers estrets, estiguessin plens de pisos de 13 metres?, o potser en voldries més?.
  Calella necessita un creixement ordenat, aquest POUM ho proporciona, potser no hi estàs d’acord, és perfectament lícit, però si el que no pot negar-me que és millor una Calella ordenada que no un campi qui pugui com fins ara.

 9. Josep Basart ha dit:

  Benvolgut Anonim…, et recordo que amb CiU al govern es va aprovar el PP2 , que va des de l’Hotel Olímpic fins gairebé a l’autopista, ocupant més o menys la mateixa zona que el sector que ara s’anomena SUD4, però aleshores estava pensat per ser una zona hotelera…, i no es va fer cap hotel !!perque els hotelers de Calella varen preferir invertir a Sta. Susanna. I el PP2 es va quedar aturat i sense cap possibilitat. Una planificació que ben feta hauria evitat el creixement vertical que hem patit en els anys 80 i principis dels 90!!!! I encara, hi havia la zona industrial aprovada…, per què mai es va desenvolupar? Finalment, creus que una ciutat com Calella necessita blocs de pisos de PB+5 ? creus que amb l’amplada de carrers que tenim podem tenir uns blocs tan monstruosos al mig del poble…, doncs amb CiU al govern es va permetre al principi i en Bagó (alcalde de CiU) va decidir passar de 5 pisos a 3 i 2 (en el nucli antic)…, ell no va perjudicar els interessos dels propietaris que podien aixecar 5 plantes? Home, jo penso que el què s’ha fet ha estat racionalitzar el creixement urbanístic del nucli antic de la ciutat. I pel que fa al valor patrimonial, em sembla que hi hauria molt a discutir.

  Josep Basart

 10. Albert A.P. ha dit:

  Perquè anar recuperant vinyes com van fer en el seu moment PP i ERC a ALELLA no és una opció bona a Calella imagino, oi?
  Segurament és més rentable plantar habitatges que recuperar espais naturals per la gent de Calella. Tenim o teníem una cooperativa potent i uns cultius de plantes, gerds i algun maduixaire que encara es conserva,… Per què no es projecta un parc agrari com al Llobregat? o un parc agrari-forestal per atraure un turisme diferent a partir d’oferir el que ens és propi, espai natural i conreus.
  Passejo per Calella i veig que hi ha molts i molts i molts cartells de pis en venta, per tant, pisos n’hi ha per llogar i per vendre. I també veig que Pineda s’ha espavilat quan tocava a tenir un bon polígon en una entrada i sortida d’autopista i posar-ne ara un a Calella en una zona on no hi ha ni sortida d’autopista, a 3 km de corbes és una mica fora de lloc al meu entendre. Però bé, els “experts” fan els números i els polítics els aproven, voldria pensar que amb molts arguments pel poble. Perquè el poble és qui tria els polítics però en aquest projecte em fa l’efecte que la riera s’està a punt de convertir en riuada per tothom. Com a un dels pocs que suposo que les veu venir em manifesto en aquest bloc en contra d’aquesta urbanització de la riera. Encara he de sentir un argument que em justifiqui que això serà tan bo per els/les calellencs/ques. Però davant la desfeta que veig, no se llegir al territori cap moguda de la gent en contra i per tan hauré d’acceptar, a contracor, el que vol la majoria.

  Darrerament m’he trobat uns quants turistes com no havia vist mai passejant riera amunt, cosa que feia anys no veia. Ara haurem d’avisar als turistes que hauran de caminar un parell de quilòmetres més per començar a trobar alguna planta autòctona de rieres o alguna canya poc estètica per alguns suposo.Potser en comptes d’esperar que vinguin els estrangers aquí hauríem de sortir una mica més a passejar arreu per anar buscant referents que hem perdut. I és que al cap i a la fi, el que realment ens hi juguem és l’orgull que ens omplirà com a ciutadans de Calella per l’herència que deixarem a les properes generacions de Calellencs/ques.

 11. Albert A.P. ha dit:

  …i no vull parlar de mar perquè em toca encara molt més de prop per qui em conegui, però deixo anunciades un parell de coses:

  – quan es farà un carril que protegeixi els vianants al camí del cementiri – antigues pistes d’atletisme – camp de futbol de mar? (sabeu la quantitat de nois/es que juguen a futbol, van a correr, o gent que va al cementiri)?

  – quan s’invertirà en esport públic pel poble i no com a negoci a la gran platja de Calella? bé, sí, hi ha els pals de volei que vam heretar d’un antic campionat anomenat Ballantines, però perquè no es recolza amb una pista de volei fixe per tot l’any (bé que són estètiques les guinguetes tot l’hivern), o amb la protecció (tot l’any) dels fons marins …
  per no parlar de la vela que …
  bé, bona nit i a seguir treballant per l’esport i la mobilitat i el servei públic que encara hi ha molta cosa a fer.

 12. Anònim ha dit:

  Albert,
  Estic d’acord amb alguns dels plantejaments que fas, la majoria de turisme que ens ve a visitar, ens agradi o no, és de sol i platja, però estic completament d’acord que tenim unes possibilitats complementaries que no s’estan aprofitant prou, hi han accions que no es poden portar a fi per falta de pressupostos, una seria potenciar el parc Dalmau, altre, i com dius tu, crear més itineraris de natura, el camí de ronda és un d’ells.
  Si no vaig errat el pla urbanístic inclou una nova connexió amb l’autopista riera amunt que permetria descongestionar el actuals accessos.
  És molt bona idea el carril bici, i en referència a les instal·lacions esportives a banda del voleï platja també es podria mirar de crear de futbol platja, però desconec si l’actual llei de costes ho permet

 13. Retroenllaç: Articles més llegits « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s