El Senat aprova que s'hi pugui parlar català

El Ple del Senat va aprovar ahir una moció per tal es reformi el regalament de la Cambra Alta a fi i efecte que es pugin utilitzar totes les llengües cooficials de l’Estat de manera oral i escrita dins la seva activitat ordinària. Actualment, les llengües estan restringides a uns pocs àmbits.

L’ús de les llengües oficials al Senat està restringit als debats de la Comissió General de les Comunitats Autònomes, el debat d’Estat de les Autonomies, el primer discurs del president del Senat, la publicació en el Butlletí de les Corts Generals de les activitats no legislatives i els escrits de ciutadans i institucions dirigits al Senat.

El grup defensor de la proposta, l’Entesa, demana amb aquesta moció aprovada aquest dimarts que es reconegui l’ús total de totes les llengües de l’Estat en les sessions del Ple i les comissions, la reproducció íntegra en el Diari de Sessions de les intervencions en la llengua que s’hagin realitzat i la seva traducció al castellà, així com la publicació de les iniciatives de caràcter legislatiu que siguin presentades en altra llengua en el Butlletí Oficial de les Corts Generals.

El portaveu de l’Entesa, Carles Bonet (Esquerra), va explicar que la Constitució reconeix la protecció de totes les llengües i ‘no estableix una única i indissoluble llengua espanyola, sinó que refereix la pluralitat de les llengües’. Va afegir que ‘ja que el Senat és la càmera territorial, aquesta hauria de ser la casa de les llengües’. A més, segons Bonet, pertoca a tots els organismes de l’Estat la protecció de totes les llengües i ‘no és lògic que en les institucions europees es reconeguin les diferents llengües espanyoles i en el Senat no’.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en esquerra, general i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s