Candidatures 2.0 ?

Els darrers processos electorals ha significat un augment exponencial de l’ús de la xarxa. Cada partit ha evolucionat la seva pàgina web, s’han creat espais de debat potenciant els blocs, es creen xarxes socials com el facebook o el twitter, estem parlant d’una nova manera d’acostament de la poítica a la ciutadania.

Aquesta situació no és aliena a les diferents candidatures a la presidència i a la secretaria general d’Esquerra. Cada candidatura té la seva pàgina web, xarxes de blocs que hi donen suport, grups a Facebook, …., vídeo campanyes; en Xavier Peytibi en el seu bloc ha fet una encertada anàlisis de la presència de les diferents candidatures a la xarxa.

Les diverses candidatures han presentat el seu programa, pel que fa Internet 2.0, aquesta és la situació:

En el programes de les candidatures d’Esquerra Independentista i Gent2014 no hi ha cap menció a l’ús de les noves tecnologies.

Reagrupament.cat fa una única menció al món digital 1.0, en el capítol Comunicació electors – càrrecs electes, on diu que “Cada un d’aquests càrrecs haurà de tenir una pàgina web que expliqui el que fa cada setmana i on els electors es puguin adreçar per plantejar les seves necessitats.”

Gent d’Esquerra és l’única que realament parla de l’Internet 2.0, us adjunto uns fragments del seu programa on hi dediquen un capítol sencer.

UN PARTIT EN XARXA (Fragment)

(…) L’època de la informació unidireccional i tancada està en crisi, (..) el partit ha d’apostar per sistemes de comunicació bidireccional. No es tracta d’enviar més i més informació a la nostra gent, sinó que de forma col·laborativa entre la Seu Nacional i els interessos de cadascú/una, es faciliti al màxim, i de forma immediata, l’accés o enviament d’aquells continguts que realment li permetin millorar el coneixement de l’actuació i propostes d’Esquerra. En aquest sentit la selecció de la tramesa d’informació i consultes per segments d’edats, professions, interessos… és imprescindible en una comunicació de qualitat. (…). Esquerra ha de saber aprofitar el gran nombre de blocaries que hi ha entre la seva militància i electorat. (…)

Els blocs permeten un llenguatge col·loquial, i per tant més proper. Faciliten combinar informació i opinió. Permeten copsar, de forma més distesa que des del web oficial, com “respira” la ciutadania internauta. Creen xarxa amb el nostre entorn (enllaços creuats, comentaris, espais de debat…).

Esquerra ha de vetllar per la qualitat dels seus blocs. Han de ser quelcom més que simples repetidors de missatges o consignes, i han de publicar continguts on l’element del comentari, la reflexió personal i la invitació al diàleg amb el lector/a d’internet siguin prioritaris (i per tant estar disposat a respondre les opinions expressades.(..)

Jordi Sitjà i Vilarrodona

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en 25è Congrés Nacional, esquerra, general i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s