La nova Executiva marca tres línies vermelles al Govern

La nova Executiva d’Esquerra, que s’ha reunit avui per primera vegada, ha marcat  ‘tres línies vermelles’ que considera que el Govern no ha de traspassar. El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha explicat que aquestes línies vermelles passen per ‘preservar i potenciar el model d’immersió lingüística’, pactar un ‘bon model de finançament’ i preveure un escenari davant d’una eventual sentència desfavorable del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, buscant una resposta ‘contundent i unitària’ amb la resta de forces polítiques i agents socials del país.

Ridao ha afirmat que el Congrés Nacional d’Esquerra ‘no ha estat fàcil’, però ha assegurat que ha estat ‘un procés exemplar des del punt de vista democràtic, que marcarà un abans i un després’. ‘El sistema de partits tradicional ha entrat en crisi, i la resta de formacions n’haurien de prendre nota’, ha apuntat el secretari general d’Esquerra. Ridao ha apostat per ‘ser optimistes, mirar sempre endavant i superar una etapa històrica, dilatada, de dotze anys’, per començar-ne una de nova. ‘Tenim feina, però sobretot tenim un equip renovat, amb gent experimentada, que permet encara el futur amb optimisme’, ha assegurat el secretari general.


Puigcercós i Ridao també han encarregat als nous dirigents del partit que elaborin un pla de treball per ‘poder avaluar al cap d’un temps la seva feina’, i que fixin en un document els objectius de cara a la segona part de la legislatura. Ridao ha explicat que entre aquests hi ha la llei de consultes populars, la llei electoral, la llei d’educació, la de governs locals i la d’acollida, així com el desplegament del potencial de la llei de política lingüística. A més, ha citat altres actuacions com la definició d’un nou model de gestió de l’aeroport del Prat, el traspàs de Rodalies o el desplegament de la llei de serveis socials.

La nova Executiva ha fixat també tres ‘línies vermelles’ al Govern. La primera, ‘preservar i potenciar l’actual model lingüístic a l’escola catalana’, amb una ‘potent llei d’educació que blindi el sistema educatiu’ i les competències de la Generalitat en aquest àmbit. La segona línia vermella passa per aconseguir un ‘molt bon model de finançament’, per aquest motiu, Ridao ha assegurat que ‘Esquerra ha de ser exigent i mirar de ser garant que l’acord sigui positiu’. La tercera, passa per preveure un escenari davant d’una sentència adversa del TC sobre el text estatutari. En aquest sentit, Ridao ha remarcat la necessitat d’aconseguir una resposta ‘unitària’ i ‘contundent’ fent que Esquerra parli tant amb la resta de forces polítiques com també amb entitats i plataformes de la societat civil.

Documents:
Document d’estratègia política aprovat al 25è Consell Nacional
Resultat eleccions a les Vicesecretaries Generals
Resultat eleccions a les Secretaries Nacionals
Resultat eleccions al Consell Nacional

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en 25è Congrés Nacional, esquerra, general, Joan Puigcercós, Joan Ridao i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s