Seguretat ciutadana

La setmana passada es va celebrar una xerrada organitzada per Amics de Calella sobre la seguretat ciutadana, mesures previstes per reduir els fets delictius i l’incivisme amb representants dels diferents cossos policials.

Calella Televisió

Aquest any el nombre d’agents pràcticament duplica el del 2000, en el dispositiu de policia per aquest estiu hi hauran 3 agents més per la vigilància de la platja.

Una de les tasques dels agents serà les aplicacions de l’Ordenança sobre el Soroll i les Vibracions i la propera Ordenança de Civisme.

Documentació:
Ordenança sobre el Soroll i les Vibracions de Calella

Jaume Palet
Regidor de Governació

Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, esquerra, general, Jaume Palet i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

10 respostes a Seguretat ciutadana

 1. oleguer ha dit:

  potser la policia local hauria d’haver multat als espanyols que feien soroll pel carrer,no?

 2. Albert A.P. ha dit:

  Voldria saber com es controla la seguretat ciutadana a les
  nostres platges. Desconeixo si el DOGC 2040 21-04-1995 decret 109/1995 és el vigent actualment en quan a pesca, però voldria citar alguns aspectes que contempla:

  -capítol 3 article 14: Per la pràctica de la pesca marítima recreativa realitzada de sde terra es poden utilitzar únicament… canya de pescar, en nombre màxim de dues per llicència, en acció de pesca…. la distància màxima entre les canyes ha de ser de 3 metres quan siguin del mateix titular de la llicència.
  El capítol 3 també assenyala que el pla d’usos de temporada de les platges, a presentar pels ajuntaments determinarà l’horari de pesca.

  -capítol 4 article 17: la pesca marítima recreativa submarina es practicarà… almenys a 250 metres de la vora de les zones de bany, en paral·lel a la costa.

  Voldria saber si tot això es contempla en quan a seguretat (control de llicències i nombre de canyes, prohibició de pesca submarina a les zones de banyistes, etc) i quines mesures està prenent el consistori al respecte, ja que he vist incomplir això molt sovint, sobretot a la zona propera al lloc de policia de la platja.
  Moltes gràcies

 3. esquerracalella ha dit:

  Albert,
  Passo la consulta a la regidoria corresponent.

 4. Albert A.P. ha dit:

  Dit i fet. Dissabte escrivia sobre les mesures a prendre per garantir la seguretat als banyistes i l’entorn natural davant els pescadors amb arpó i ves per on ahir el primer exemple no resolt pels serveis públics. Vaig avisar a les 14:30 al lloc de la creu roja que uns pescadors amb arpó estaven pescant a la zona banyista. Van dir-me que ja es posaven a fer algo. 20 minuts desprès els pescadors seguien pescant entremig de la gent. Al passar una noia de la creu roja per davant meu a l’anar a fer la ronda de vigilància, li vaig recordar que aquells seguien pescant… i novament res. Ningú es va llençar a l’aigua ni ningú va anar a avisar als pescadors que s’allunyessin fora la zona banyistes. Si en aquest servei gastem els nostres impostos, anem arreglats. ja em perdonareu però et sents ridícul davant aquesta manca d’actitud de servei. Contractem professionals o gent que va a passejar per la platja? Per acabar vull posar un exemple que potser a algú li semblarà exagerat però és el paral·lelisme del que ahir va passar. En època de caça, què passaria si algú aparegués a la plaça de l’església amb una escopeta a disparar als coloms? ahir m’hauria agradat veure actuar els 3 agents nous a les platges, demanant permisos als pescadors i posant una multa exemplar… o és que no passaria el mateix com a mínim al caçador a la plaça de l’església? Disculpeu el to però és que em va indignar el que vaig viure ahir.

 5. esquerracalella ha dit:

  Albert,
  He transmet el teu mal estar a la regidoria, estarem en contacte.

  Jordi

 6. Albert A.P. ha dit:

  jo també ho he fet… però merci de totes maneres Jordi. Llàstima que no hi hagi cap manifestació més al respecte. Què hi farem…

 7. esquerracalella ha dit:

  Albert,

  He estat parlant amb la regidoria corresponent, ho està mirant.

  Jordi

 8. Albert A.P. ha dit:

  he estat treballant molts anys a la platja i reconec que és una mica un paradís alegal… hi ha tantes coses a mirar…però faria falta enviar com a mínim a tots els vigilans de les zones blaves a controlar-ho, amb la legislació ben apresa.

  Ja l’any passat vaig poder observar el servei de la creu roja fent esquí nàutic dins la zona de banyistes, enguany pescadors pescant en zona no permesa sense que ningú els hi posi una multa exemplar, entre d’altres exemples. Però bé, ja m’ho conec tot això. Que s’ho miri bé la regidoria i ja estaré pendent d’observar els canvis, però que no s’adormin que les platges estan plenes de gom a gom i estem en plena temporada turistica de Qualitat.
  Merci de nou per les gestions Jordi.

 9. Anònim ha dit:

  Albert,

  Referent als vostres comentaris sobre l’ús de la platja per a activitats de pesca i la problemàtica que hi va haver sobre uns pescadors amb arpó, primer de tot vull demanar-vos disculpes per la mala actuació envers el problema esmentat.

  Us informem que ja hem parlat amb la cap de la Creu Roja i amb la Policia Local per tal d’esbrinar què va passar i per què no es va actuar correctament.

  Esperem que en altres ocasions no s’arribi a aquest extrem i puguem solucionar el problema al més aviat possible.

  Atentament,

  Jaume Palet i Gibert
  Regidor de Governació, Mobilitat i Serveis Públics

 10. Albert A.P. ha dit:

  El decret segurament està contemplat considerant que els pescadors submarins arriben a la costa amb vaixell i no per la sorra. Però si que és ben clar que s’ha de pescar a un mínim de 250 m de la costa. Vull suposar que el pla d’usos de la platja contempla aquest fet i estipula un lloc i horari de pesca de canya alhora que marca un lloc per on han d’entrar els pescadors submarins. La qüestió és regular aquesta activitat segons normativa. Ara bé, tot i agrair-vos l’interès per gestionar el tema, de moment gairebé cada dia a menys de 200 m. del lloc de vigilància de la creu roja, hi ha gent fent pesca submarina (al volt de les 13-14h) saltant-se els articles 17 i 19 del decret de pesca i ningú diu res. Si més no, avui dia 18 de juliol ho he pogut veure. La creu roja ha fet una sortida amb l’embarcació a fer fora de la zona de banyistes un catamarà però alhora un pescador entrava a l’aigua. Vull suposar que s’ha de donar un marge perquè els caps de creu roja i policia amb qui heu parlat, transmetin les ordres als vigilants perquè el que he vist jo (estirat a la tovallola a pocs metres del vigilant creu roja) es veia sense prismàtics. Segurament la solució seria fer entrar a tothom que vulgui pescar, prèvia mostra de la llicència, per la zona del canal de la creu roja per comprovar que fins que no són fora de la zona de banyistes, no comencen a pescar. Bé, no sóc jo qui ho ha de fer això, ni vigilar, per tant un cop avisats del que succeeix, gairebé a diari, confio igual que vostès a què es controli tal i com s’ha de controlar. Moltes gràcies de nou per les gestions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s