Esquerra se suma a la rebel·lió de la societat contra la violència masclista

Manifest contra la violènica envers les dones

Manifest contra la violènica envers les dones

La secretària de la Dona d’Esquerra, Ester Alberich, ha celebrat que demà ‘serà el primer 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que es dóna en un nou marc legislatiu, ja que a l’abril d’enguany es va aprovar per unanimitat al Parlament la llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, en la qual el paper d’Esquerra ha estat cabdal’.

En aquest enllaç us podeu descarregar el Manifest del dia internacional contra la violència envers les dones.

Alberich ha explicat que aquesta llei recull dos grans conceptes que són imprescindibles per Esquerra. En primer lloc, el fet de tractar la violència masclista com a tal, ‘no amb eufemismes que amaguen la realitat, atès que és una violència que s’exerceix contra les dones pel simple fet de ser-ho i que deriva d’un sistema patriarcal’. I en segon lloc, la llei també defineix les formes i els àmbits en que aquesta violència masclista es manifesta, és a dir, la violència física, psicològica, sexual i econòmica, i el fet que aquesta no només es circumscriu a l’àmbit familiar i de parella, sinó que també s’extrapola a l’àmbit laboral i social. Per tant, ‘és una violència que és molt més present del que ens volen fer veure i que gràcies a aquesta llei estem visualitzant d’una manera clara i notable’, ha assegurat la secretària de la Dona.

La dirigent independentista també ha destacat el sentit de territorialitat que recull la llei, ja que suposa que ‘el marc més propi per prevenir, detectar i eradicar la violència masclista és el municipal, així es manifesta en el fet que s’han obert gairebé 700 serveis a tot el país per detectar, prevenir i eradicar la violència masclista’. En aquest sentit, Alberich ha assegurat que Esquerra commemora la jornada amb l’esperança de la perspectiva de millora que facilita aquesta llei i ha fet una crida a tots els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores perquè promoguin i participin en els actes institucionals.

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada ha esta publicada en dona, esquerra, general. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s