Sobre el pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015

renfe1Esquerra Calella s’oposa al desdoblament de la línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes en la ubicació actual.

Són necessàries unes inversions que millorin la connexió amb Girona, les freqüències amb Barcelona, la capacitat dels trens i el manteniment de les infraestructures ferroviàries de la línia 1 de Rodalies Barcelona.

Davant l’aprovació per part del Consell de Ministres espanyol, divendres passat, d’un pla de Rodalies de Barcelona pel període 2008-2015 que inclou el desdoblament de la línia de tren entre Arenys de Mar i Blanes, la secció local d’Esquerra Calella manifesta la seva oposició a la construcció d’una nova via ferroviària paral·lela a l’actual, en la seva mateixa ubicació, a la nostra ciutat.

Les inversions que millorin la connexió ferroviària amb Girona, que millorin la capacitat dels trens i les freqüències amb Barcelona, així com el manteniment general de les infraestructures ferroviàries de la línia que transcorre per Calella, són inversions urgents. Aquestes millores han de venir de la mà d’un projecte que no provoqui un impacte paisatgístic i urbanístic irreversible per a la nostra ciutat, com succeiria si s’executés el desdoblament de la via seguint la ubicació que té actualment.

Demanem al Govern espanyol, i concretament al Ministerio de Fomento, que estudiï la viabilitat de projectes alternatius com ara el soterrament de les vies entre Sant Pol i Blanes o bé el trasllat de la via que, en el nostre municipi, transcorre paral·lela al Passeig de Manel Puigvert i al carrer Anselm Clavé, a pocs metres de la primera línia d’habitatges, és a dir, paral·lela a la façana marítima de la ciutat. Esquerra no renuncia a aquestes alternatives.

Cal evitar l’execució d’un projecte que es decideixi lluny de la pròpia ciutat i que descuidi les necessitats dels ciutadans i ciutadanes del territori afectat, pel nostre cas, les necessitats i voluntats dels calellencs i calellenques.

Esquerra adopta el compromís de treballar en el si de les diferents institucions públiques amb la finalitat de fer pressió i aconseguir que s’inverteixin els diners necessaris per millorar les freqüències i les condicions de viatge dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat.

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, esquerra, general, Maresme i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Sobre el pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015

  1. Retroenllaç: Pregunta al Govern sobre el desdoblament de la línia ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

  2. Retroenllaç: Sobre el desdoblament de la via ferroviària a Calella « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

  3. Retroenllaç: Resposta del govern espanyol sobre el desdoblament de la via entre Arenys de Mar i Blanes « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s