Sobre el desdoblament de la via ferroviària a Calella

renfe1
El grup parlamentari al Congrés de Diputats, a instància de la Secció Local de Calella d’Esquerra, va presentar el darrer 3 de març al registre del Congrés de Diputats una sèrie de preguntes al Govern amb resposta escrita sobre el desdoblament de la línia ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes contemplat en el Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 aprovat pel Consell de Ministres el passat 20 de febrer d’enguany.

Fins avui el Govern no ha contestat les preguntes formulades, tot i que ja han superat el termini reglamentari.

Tal com dicta el reglament del Congrés, a petició del Grup Parlamentari d’Esquerra, el President de la Càmara ha d’ordenar que s’inclogui en l’ordre del dia de la següent sessió de la Comissió competent, on rebrà el tractament de les preguntes orals.

Les preguntes formulades són:

 1. Quins son els municipis de la comarca catalana del Maresme en els que es preveu el desdoblament de la via ferroviària?
 2. La localitat de Calella és un dels municipis afectats per I’esmentat desdoblament? En cas afirmatiu, quan es té previst dur-ho a terme?
 3. Ha estudiat el Ministeri de Foment alternatives al desdoblament de la línia ferroviària pel litoral, com per exemple, un corredor ferroviari per I’interior de les poblacions o d’algunes poblacions de la comarca del Maresme?
 4. Te previst el Ministeri de Foment impulsar un procés de participació i consultes amb els municipis afectats a fi d’avaluar el impacte ambiental i urbanístic que comporten unes obres d’aquestes dimensions?

Des de la Secció Local ens congratulem que aquestes preguntes hagin servit d’inspiració a altres formacions polítiques i, que totes les accions serveixin per evitar el desdoblament de l’actual via ferroviària en el seu pas per Calella en la seva ubicació actual.

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, Maresme i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Sobre el desdoblament de la via ferroviària a Calella

 1. Anònim ha dit:

  L’enllaç et porta a un altre “post” d’aquest bloc. Potser el d’avui és del sector Putxi, el de l’altre dia del sector Carotista, o Urielista o Reagrupat.

 2. esquerracalella ha dit:

  Anònim,
  No entenc el teu comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s