Acte d’homenatge a la figura de Vicenç Ferrer

Des de l’Ajuntament de Calella s’està planificant un acte d’homenatge a la figura de Vicenç Ferrer pel dia 2 d’agost de 2009. Aquelles associacions, entitats o grups interessades en col·laborar-hi poden assistir a la reunió de preparació que tindrà lloc el proper dilluns 6 de juliol a ¼ de 10 de la nit a la sala de plens de l’Ajuntament de Calella.

A continuació adjuntem còpia de la moció aprovada el 19 de juny del ple de l’Ajuntament de Calella.

FacebookAdd to Facebook

ACORDS ADOPTATS PEL PLE DE LA CORPORACIÓ EN SESSIÓ EXTRAORDINÀRIA I URGENT DEL PLE DE L’AJUNTAMENT

1- RATIFICACIÓ DE LA URGÈNCIA.
Per assentiment s’aprova la urgència per tal de celebrar aquesta sessió plenària.

2.- MOCIÓ DE TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS PER DECLARAR EL CONDOL INSTITUCIONAL PER AL PÈRDUA DEL SENYOR VICENÇ FERRER, FILL ADOPTIU DE LA CIUTAT DE CALELLA.

“VICENÇ FERRER, ENTRE CALELLA I L’ÍNDIA

Vicenç Ferrer neix a Barcelona el 9 d’abril de 1920. És el segon de quatre germans. Els seus pares, Vicenç i Teresa, eren originaris de la localitat valenciana de Gandia.

A l’esclatar la Guerra Civil, la família Ferrer abandona Barcelona fugint dels bombardejos i la inseguretat ciutadana per instal·lar-se a Calella. Viuen en el carrer de la Bruguera, cantonada amb carrer Amadeu. Anys més tard obren una fruiteria al carrer Església, on avui hi ha la casa Planxart. La fruiteria era coneguda com la del “valencinet”, nom amb el qual era conegut el pare de Vicenç.

A Calella, Vicenç Ferrer passa els primers anys de la seva joventut alternant els estudis amb l’esport. Juga amb l’equip de futbol local i la militància anarquista. Als 17 anys, es cridat a files a la Quinta del Biberó.

Acabada la guerra i el període militar, Vicenç torna a Calella. Inicia els seus estudis de Dret, al mateix temps que sent una aproximació al sentiment religiós. En els llibres descobreix els Jesuïtes i decideix ingressar a la Companyia de Jesús amb 24 anys.

Des del 1952 quan se’n va anar a la Missió de Bombay, ha dedicat tota la seva vida a ajudar els més necessitats d’aquest enorme país que és l’Índia, que ha esdevingut la seva llar.

Des d’aleshores, i malgrat els recels inicials de les autoritats del país cap a una persona que lluitava per fer sortir de la marginalitat les persones més desafavorides de la societat, Vicenç Ferrer ha continuat la seva tasca pacient, tenaç, des de la senzillesa i la humilitat, per aconseguir unes condicions de vida dignes per a població del districte d’Anantapur.

El 1996 es crea la fundació que porta el seu nom i que actualment ell liderava juntament amb la seva esposa, Anna i el seu fill Moncho. La fundació compta amb 1.900 treballadors/es , treballa per ajudar a sortir de la pobresa a més de dos milions de persones i compta amb l’ajut de 139.000 padrins/es i socis/es col·laboradors.

La família de Vicenç Ferrer continua vivint a Calella. Malgrat la distància, Vicenç Ferrer ha mantingut uns llaços d’unió molt importants amb la nostra ciutat. L’any 2000, Calella el va nomenar fill adoptiu i va donar el seu nom a una plaça de nova creació. Moltes persones i entitats de la ciutat han visitat la fundació, han conegut el seu projecte i han treballat per tal de donar-lo a conèixer ajudant així a fer
créixer la llavor de la solidaritat que ell en el seu dia va plantar.

Vicenç Ferrer ens ha deixat, però la seva tasca continua, ara amb més força que mai, empesa per totes les persones que, com ell, creiem en un món més just.

S’acorda:

Primer.- El Ple de l’Ajuntament de Calella acorda palesar el seu condol institucional per la pèrdua de Vicenç Ferrer, fill adoptiu de Calella, amb el prec que sigui traslladat a les entitats socio-culturals de la ciutat i especialment a la família.

Segon.- El Ple de l’Ajuntament de Calella acorda així mateix, traslladar el seu condol institucional a la Fundació Vicenç Ferrer, i de la mateixa manera s’adhereix als actes i manifestacions que des de la fundació reten homenatge a Vicenç Ferrer.

Tercer.- El Ple de l’Ajuntament acorda la celebració d’un acte d’homenatge a la figura de Vicenç Ferrer obert a la participació de totes les entitats de la ciutat.

Quart.- El Ple de l’Ajuntament acorda transmetre el contingut literal de la present moció a la Fundació per tal de donar suport a la seva candidatura pel reconeixement universal com a Nobel de la Pau.

Cinquè.- El Ple de l’Ajuntament acorda transmetre aquesta moció als mitjans de comunicació locals per que se’n facin ressò.

Calella, 26 de juny de 2009

Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, general i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s