L'Estabilitat Econòmica i Social dels Ajuntaments en Perill

Com a regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Calella, denuncio la manca de planificació econòmica i sensibilitat social del govern de Rodríguez Zapatero.

L’Estat ha rebaixat per l’any 2010 uns 700.000 EUR les transferències econòmiques de l’Ajuntament de Calella, import proporcional que afecta a tots els ajuntaments, segons el nombre d’habitants, fet que fa perillar la continuïtat de nombrosos serveis i prestacions al temps que paralitza el creixement i la impossibilitat de continuar donant serveis avui consolidats d’àmbit social, que no li pertoquen, però que per necessitat es donen.

Per això insto als responsables dels Consells d’alcaldes, la Federació i Associació Catalana de Municipis, a actuar en conseqüència per exigir una sortida acceptable a aquesta desafortunada noticia que ha comunicat el govern de Rodriguez Zapatero.

Per una part, els denominats plans econòmics Zapatero estimulen als municipis a fer inversions i per l’altre escanyen el dia a dia dels ajuntaments, recordem, l’administració més propera als ciutadans i que per norma i costum, les administracions superiors no ens consulta mai quines necessitats tenim, i les decisions es prenen en despatxos molt llunyans de la realitat social de les ciutats, pobles, comarques i país, amb molts dels casos amb desconeixement total de les afectacions dels territoris.

En molts dels casos, ajuntaments en situacions delicades econòmicament parlant es veuran obligats a pujar impostos i taxes, mesures poc recomanables en aquests moments de crisis i a tenir molta, moltíssima imaginació per seguir endavant i replantejar-se sens dubte Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), refinançament dels préstecs, deixar de prestar serveis, subvencions i prestacions avui consolidades fa molts anys i necessaris si volem mantenir l’estat del benestar.

També l’anunciada pujada de I’IVA, a partir del més de juliol de 2010, tampoc és una decisió afortunada ja que s’encariran els serveis, sense possibilitat de desgravació i farà pujar el capítol II dels pressupostos municipals.

Per tot el que s’esmenta, sol·licito als responsables econòmics dels partits amb representació parlamentària a fer un anàlisis juntament amb el govern de la Generalitat de la situació precària que quedaran els ajuntaments i a actuar amb agilitat i conseqüència per evitar possibles col·lapses econòmics, crec desconeguts fins ara, i a instar de forma urgent la modificació a1 govern de l’Estat de la Llei de Finançament dels ajuntaments, totalment obsoleta avui, pels serveis que donen per la ciutadania i que molts d’ells no els pertoquen.

Jaume Puig
Regidor d’Hisenda

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, esquerra, general, Jaume Puig i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s