Liderar també es conjuga en femení

Aquest és el títol de la campanya d’Esquerra d’enguany de cara a la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

Podeu llegir al manifest a continuació:

Un any més, les dones i els homes d’Esquerra ens unim a la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Malgrat que s’han assolit grans èxits en el camp dels drets de les dones, encara avui hem de fer front a múltiples situacions discriminatòries. Enguany volem destacar especialment l’escassa presència de les dones en els llocs de responsabilitat política, social, cultural i econòmica. A mode d’exemple, de tots els càrrecs de presidència i direcció de pimes, només el 6,5% són dones. En el món de la política, només comptem amb un 12,6% d’alcaldesses i un 26,6% de conselleres.

Aquestes dades tan sols són una mostra d’una cultura patriarcal que continua dificultant o impedint l’accés de les dones als nivells de decisió o als nivells més alts de responsabilitat, de manera que les seves carreres professionals o polítiques queden estancades en les categories o els nivells organitzatius més baixos.

L’accés de les dones als càrrecs de responsabilitat i direcció, passa per un canvi de paradigma que posi en valor les seves capacitats de lideratge. Cal apostar per aquestes noves formes de dirigir, noves maneres de treballar, més pròpies de les dones i més basades en el consens i menys en la jerarquia. Un lideratge femení que posi les persones en primer terme, amb capacitat de cooperació, de diàleg, responsable i amb una perspectiva a llarg termini.

Ara bé, aquests nous lideratges han d’anar acompanyats d’un canvi del context on s’exerceixen, és a dir, d’un nou contracte social entre homes i dones. En aquest sentit, volem destacar especialment la capacitat dels feminismes de transformar la societat. En aquests moments de crisi social, econòmica i financera i, per tant, moments de canvi social, els feminismes poden esdevenir una eina fonamental per avançar cap a una societat més justa, democràtica i igualitària, on les dones puguem gaudir plenament dels nostres drets de ciutadania i participar de manera activa en tots els nivells de la societat. En definitiva, es tracta d’establir nous pactes per compartir amb els homes totes les decisions que afecten la nostra vida col·lectiva.

Aquest nou contracte social no patriarcal entre dones i homes és el que ha d’acompanyar l’assumpció dels lideratges femenins i la distribució dels rols i les funcions socials, perquè el verb «liderar», també es conjuga en femení!

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, esquerra, general i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s