25/04/'10 Un Pas Més Cap a la Independència

Ahir es van conèixer les dades de la consulta d’aquest diumenge, la Secció Local d’Esquerra vol felicitar a la Plataforma Calelladecidiex per l’organització, no només per la consulta del diumenge, sinó per tots els actes i iniciatives que durant aquests darrers mesos han anat realitzant amb l’esperit de donar conèixer a tota la ciutadania la consulta realitzant uns actes on sempre s’ha buscat la pluralitat de totes les posicions ideològiques.

Més que l’anàlisi dels resultats i de l’índex de participació, la celebració de la consulta en sí ja és motiu suficient de satisfacció. La celebració de la consulta ha estat un instrument per exercir el principi democràtic bàsic inherent a qualsevol societat com és el dret a decidir ha fet possible que avui més que mai la societat calellenca i catalana pugui parlar de forma desacomplexada d’independentisme. Esquerra camina, des de l’any 1931, amb l’objectiu d’aconseguir la plena llibertat nacional, Esquerra ho té clar: dret a decidir significa dret a l’autodeterminació, significa el dret que té qualsevol persona i col·lectiu a opinar sobre com vol viure, a on vol que es gestionin la part dels seus recursos que esdevenen recursos públics, entre altres. Esquerra sempre batalla amb aquesta consigna clara, a diferència d’altres forces polítiques d’arrel catalana.

Durant els quinze dies previs a la consulta des de la Secció Local de Calella hem realitzat diverses accions per demanar la participació i el vot a la consulta, s’han enganxat cartells i penjat pancartes demanant explícitament el vot pel “SÍ”, s’han distribuït banderoles, i hem estat la única formació política, que amb la presència d’en Joan Ridao, ha realitzat un acte de campanya a Calella. A banda de totes aquestes accions s’ha distribuït entre tota la militància i amics d’Esquerra de Calella una carta demanant en vot pel “SÍ” amb un sobre que incloïa la butlleta corresponent, és a dir, s’ha realitzat una campanya amb tots els ets i uts.

Calelladecideix ha mobilitzat d’una manera excelsa el teixit social, segur que si totes les totes les formacions polítiques, i sobretot les que s’anomenen nacionalistes i les independentistes, haguessin realitzat accions com les nostres hagués augmentat la participació, el dret a decidir és un dret democràtic.

Ara cal apostar per la via de la plena sobirania i llibertat nacional, l’única via que ens portarà a un escenari polític i social de més benestar, en tots els sentits, no s’hi val que els partits polítics defensin el dret a decidir des de una calculada ambigüitat.
Aquestes consultes són un pas endavant. Això no s’ha d’acabar aquí, ara més que mai, cal continuar treballant per l’alliberament de Catalunya.

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, esquerra, general, independència i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s