Esquerra insta al Parlament a convocar un referèndum per la independència de Catalunya

Proposta de resolució

Ahir Esquerra va portar a votació del Ple del Parlament la voluntat d’iniciar  un procés democràtic perquè Catalunya assoleixi la seva independència com a estat de dret democràtic i social integrat a la Unió Europea. Era la primera vegada en la història que el nostre Parlament posava a votació un full de ruta cap a la independència, un full de ruta per tal de sotmetre a referèndum aquest horitzó nou a la decisió lliure i voluntària del poble de Catalunya. Catalunya ha de decidir lliurement el seu futur.

Els diputats d’Esquerra es van quedar sols defensant uns proposta de resolució on:

    1. El Parlament de Catalunya manifesta el seu rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut d’Autonomia, i considera que amb aquesta decisió les institucions de l’Estat han exclòs la voluntat expressada pel poble de Catalunya del marc constitucional espanyol. En conseqüència, acorda no acatar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.
    2. El Parlament de Catalunya fa seu el clam de la ciutadania de Catalunya pels carrers de Barcelona el proppassat 10 de juliol “Som una nació, nosaltres decidim” i constata que la llibertat i les aspiracions d’autogovern de Catalunya no tenen cabuda en el marc constitucional espanyol. El camí cap a l’autogovern en el marc de l’Estat espanyol ha arribat a la seva fi, i malgrat els avenços aconseguits en els darrers trenta anys d’autonomia, ara és el moment d’exercir el dret a l’autodeterminació.
    3. El Parlament de Catalunya manifesta la seva voluntat d’iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d’un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya. En aquest sentit, el Parlament acordarà i pactarà el procediment, convocatòria i règim d’aquest referèndum d’acord amb els estàndards internacionals.

Esquerra continuarà treballant per que el Parlament de Catalunya convoqui un referèndum perquè Catalunya esdevingui un estat independent.

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en esquerra, Europa, general, independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s