Onze de setembre 2010


Aquest any en els diversos actes organitzats en record de l’Onze de Setembre ens han acompanyat companys d’Esquerra provinents de Camp de Morvedre, País Valencià.

A continuació adjuntem el parlament realitzat per la Cristina Gómez i Gili, cap de llista a les properes municipals, durant l’ofrena a Rafael de Casanova.

“Bon dia a tothom,

Un any més ens trobem en aquesta plaça en motiu de la diada de l’Onze de Setembre, la Diada Nacional de Catalunya, en record de l’abolició de les institucions i llibertats civils catalanes l’any 1714.

L’esperit combatiu inherent en tots nosaltres fa que commemorem avui la derrota que vam patir. Som una nació lluitadora, amb caràcter propi, amb una història i cultura pròpia, un poble d’acollida i amb anhels de llibertat. Per això avui, Onze de Setembre, tornem a alçar la veu com a poble, per reivindicar el nostre dret a l’autodeterminació. Volem decidir què fer amb els nostres recursos, volem decidir sense cap tipus de dependència com volem les nostres infraestructures, volem emocionar-nos veient jugar les nostres seleccions nacionals en competicions oficials internacionals, perquè, és clar que sí, nosaltres també hi tenim dret.

I, d’altra banda, també somiem en viure en un estat que cregui en la democràcia i en el respecte a les decisions que prenguin els seus ciutadans i ciutadanes. No acceptem de cap manera la justícia polititzada de l’Estat espanyol, un estat que obvia la voluntat dels seus ciutadans, tal i com ha demostrat la sentència que ha retallat el nostre Estatut, ja referendat pel poble de Catalunya.

Des d’Esquerra Republicana somiem en uns Països Catalans lliures. Cal desacomplexar-nos i explicar als que encara veuen la independència com a una amenaça, que en constituir-nos com a estat independent totes i cadascuna de les decisions que es prenguessin només dependrien de nosaltres mateixos, catalans i catalanes. Les solucions a les nostres dificultats econòmiques es plantejarien des del nostre coneixement i realitat. Les prestacions socials, els aeroports, les escoles bressol, els impostos, el finançament dels ajuntaments, el model sanitari d’hospitals i centres d’atenció primària, les polítiques industrials i comercials, tot i absolutament tot dependria del nostre govern i no, sempre en darrera instància, del govern espanyol que, com diu una campanya de les Joventuts d’Esquerra Republicana, no ens estima, Espanya no ens estima. Per tant, la independència, que és l’expressió clara i directa del que alguns volen tapar parlant del dret a decidir, té molt a veure amb l’estat i la capacitat de millora de les nostres infraestructures, recursos econòmics i capacitat per autogovernar-nos. Des d’Esquerra pensem, en aquest sentit, que aquest és el mateix debat, són les dues cares de la mateixa moneda.

Així, doncs, per tots aquests motius volem ser respectats com a poble i volem marxar d’Espanya. Continuarem treballant des de la societat civil i des de les diferents institucions, tant locals com nacionals, començant per Calella i passant per tots i cadascun dels municipis que configuren els Països Catalans, amb la finalitat d’aconseguir l’alliberament nacional que ens condueixi a la plena sobirania.

A tota la ciutadania de Calella us volem demanar que feu, de cada Onze de Setembre, una diada de reivindicació nacional. És la millor manera de demostrar que els catalans no ens rendim, com mai ho han fet els qui ens han precedit.

Amics i amigues, des d’Esquerra us desitgem que tingueu una bona diada!

Visca Catalunya lliure!”

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Cristina Gómez, independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s