Les primeres iniciatives que impulsarà el Grup Parlamentari

El Grup Parlamentari d’Esquerra ha avançat quina serà la línia d’oposició que seguirà en l’inici de la IX legislatura del Parlament de Catalunya. Els diputats d’Esquerra s’han reunit aquest matí amb el president del Grup Parlamentari i han acordat impulsar dues proposicions de Llei que defensen drets socials i econòmics i la transparència de l’administració pública.

D’una banda, s’ha acordat presentar una proposició de Llei al Congrés de Diputats per regular la dació en pagament dels deutes hipotecaris. L’objectiu és posar fi a una situació que afecta a milers de famílies que en no poder assumir la hipoteca del seu habitatge no poden desprendre’s del deute amb les entitats bancàries encara que lliurin les claus del pis.
La segona proposició de Llei va en consonància amb les propostes que Esquerra ha fet durant la campanya: la Llei de transparència i accés a la informació pública, per crear un mecanisme de prevenció dins del sistema institucional i polític per combatre la corrupció que incrementaria la responsabilitat, la transparència i la redempció de comptes amb la ciutadania que tan bon resultats ja ha donat als països anglosaxons i que ha estat defensada també per l’Oficina Antifrau.

D’altra banda, el Grup Parlamentari d’Esquerra també ha acordat impulsar una comissió d’estudi pel concert econòmic amb l’objectiu d’avaluar tota la legislació i possibles escenaris de futur en la qüestió i amb la voluntat d’assolir un consens previ en el conjunt del Parlament de Catalunya per anar a negociar a Madrid com a una sola veu.
A més, els diputats d’Esquerra plantejaran als altres Grups Parlamentaris la creació d’una segona comissió d’estudi per la reforma de l’administració pública per tal de millorar i simplificar la relació amb la ciutadania i les empreses, i l’organització del treball al si de l’administració.

A més, els diputats han acordat obtenir el pronunciament del Parlament i del futur Govern en qüestions també cabdals pel país com el paper de la Generalitat en la gestió de l’aeroport del Prat, la possible instal·lació d’un magatzem de residus nuclears a Catalunya o garantir el desplegament de la llei del cinema, entre d’altres.

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Anna Simó, Calella, esquerra. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s