Moció en defensa de la Immersió Lingüística

El darrer dimecres 22 de desembre el Tribunal Suprem espanyol (TS) va emetre tres sentencies instant a modificar el sistema educatiu català i suprimir-ne la immersió lingüística, un model educatiu reconegut per la Comissió Europea com un exemple del foment de les llengües recomanant difondre’l a la resta de la Unió com a mostra d’immersió lingüística i que en el seu informe del 2008 proposa una “immersió total” en llengua no espanyola als territoris de l’Estat que disposen de més d’una llengua oficial, ja que el model actual “no correspon amb els compromisos subscrits per Espanya” al ratificar Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Aquest és un nou atac a la nostre cultura, al nostre pal de paller com a país, Catalunya no pot acceptar cap atac en contra de la nostra llengua amb l’objectiu de la seva extinció.

El Grup Municipal d’Esquerra a Calella ha entrat una moció per ser defensada en el proper ple on es proposa:

1. Manifestar el nostre rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que significa la fi del sistema d’immersió lingüística a les escoles catalanes.

2. Declarar que l’actual model d’immersió lingüística ha portat resultats positius en l’educació del nostre país, donant lloc a un sistema educatiu que en cap cas ignora el coneixement del castellà, i, per tant, mostrar el nostre convenciment que és el model que cal continuar aplicant.

3. Reclamar unitat a les forces polítiques i a la societat civil catalana enfront l’enèsim atac a la llengua, cultura i societat catalana.

4. Comunicar aquest acord al president del Parlament de Catalunya; als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, del Congrés dels Diputats i del Senat; als presidents de l’Associació Catalana de Municipis, i a la Federació de Municipis de Catalunya.

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Cristina Gómez, esquerra, independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s