Esquerra impulsa un acord de partits pel tractament responsable de la immigració a les eleccions municipals

El grup parlamentari d’Esquerra promourà un acord entre tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya sobre el tractament responsable de la immigració. La portaveu d’Esquerra, Anna Simó, ha anunciat la presentació d’una proposta de resolució en aquest sentit. Per Anna Simó, ‘la constitució del nou Parlament i la proximitat de les eleccions municipals fan que sigui perfectament possible i absolutament necessària la presa d’aquest compromís, sobretot tenint en compte que són ens locals els que suporten una major pressió en aquesta matèria’. La proposta de resolució que s’ha entrat a registre, ha estat presentada en el transcurs de la compareixença al Parlament del nou conseller de Benestar Social i Família, al qual se li ha ofert per poder complir amb el Pacte Nacional per a la Immigració.

De fet, la proposta de resolució s’atén a la mesura 42 del Pacte Nacional per a la Immigració per a la no utilització instrumental del fet migratori en el sentit següent:

  • Emetre, en els seus missatges, continguts que donin eines a la ciutadania per conèixer l’aportació que la immigració ha tingut i seguirà tenint al nostre país, així com per conèixer les causes estructurals dels problemes que hagin pogut sorgir.
  • Adreçar el mateix discurs a tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu lloc d’origen.
    Incidir en la valoració de les persones per les seves característiques individuals, i no atribuir-los comportaments associats als col•lectius amb els que són o poden ser identificats i, a la inversa, no atribuir als col•lectius comportaments individuals.
  • Basar visions, opinions i missatges sobre la immigració en dades disponibles i contrastables, contextualitzades al marc competencial corresponent, i no en percepcions subjectives ni en dades tretes de context.
    Abordar els reptes que puguin sorgir al voltant del fet migratori amb responsabilitat i orientant els missatges a les solucions.
  • Contribuir al coneixement de les persones de diferents orígens sense estereotips ni prejudicis i en els principis de drets i deures per a tothom.
  • Evitar i denunciar els discursos que incitin als actes de racisme i xenofòbia.

La proposta d’Esquerra finalment demana que es traslladi aquest acord a les agrupacions locals i a les diferents candidatures de les eleccions municipals del proper 22 de maig.

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Anna Simó, Calella, esquerra, general, immigració. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s