Sobre la Fira de Calella

Aquests darrers dies, també en el ple municipal celebrat el passat 6 d’octubre, s’ha parlat molt sobre les característiques de l’edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme d’enguany. Davant de certs comentaris emesos i altres dubtes que s’hagin pogut generar, com a exregidora de Fires, Comerç i Consum, aprofito aquest espai per fer algunes puntualitzacions i aclariments. Concretament, són comentaris relatius a la feina que s’havia estat portant a terme fins el mes de maig passat des de la regidoria de Fires. No és cert que no s’hagués treballat cap proposta vers l’edició de la fira d’enguany. En aquest sentit, m’agradaria destacar:

1. D’entrada, aclarir que els 2 o 3 mesos posteriors a la celebració d’una Fira es dediquen a tancar-la, des de tots els punts de vista i, sobretot, a fer-ne les valoracions oportunes per tal de veure què és el que ha funcionat, què és el que es pot millorar i què és el que cal canviar.

2. També explicar que, davant d’un any complicat per a la Fira (tant per les eleccions que s’havien de produir com per la crisi econòmica), vam decidir d’avançar el període d’inscripcions dels firaires.

3. El monogràfic de la Fira és l’element clau al voltant del qual gira tot l’esdeveniment. Normalment és bàsic tenir-lo més o menys empastat uns 6-4 mesos abans i la feina final es realitza en els darrers 3 mesos. La nostra voluntat era dedicar el monogràfic a Alemanya. S’havien realitzat el primers contactes i les expectatives no eren dolentes. Malgrat tot, calia confirmar-ho tot i fou llavors quan vam rebre la negativa de la Cònsol d’Alemanya a Barcelona, la Sra. Cristine Gleiser, en una entrevista realitzada a Barcelona al mes de febrer de 2011.

4. A partir de llavors, vam haver de replantejar-nos el monogràfic i vam apostar per donar-li un gir respecte el que havia estat tradicional. S’inicien els contactes per tractar el tema del benestar personal des de tots els punts de vista: salut, esport, relaxació, estilisme…Hi ha importants reunions programades que, suposo, es van anul·lar posteriorment.

5. Just quan ens trobem enmig del procés d’acabar de concretar la nova temàtica arriben les eleccions municipals i el canvi de color polític a l’Ajuntament.

6. La feina feta no ens la vam emportar a casa, es va quedar a l’Ajuntament. Jo sempre vaig apostar per donar molt valor a la feina dels tècnics de l’àrea, tècnics que havien demostrat una excel·lent solvència durant molts anys i que van continuar al capdavant de la Fira malgrat el canvi de govern. Si no es va apostar per la seva feina no és responsabilitat de l’actual oposició. Aquí també cal dir que aquests tècnics estan compartits amb l’àrea de Promoció Econòmica, una Regidoria que ha tingut molta feina en aquest darrer any a conseqüència de l’actual situació econòmica.

7. Puc afirmar que els responsables de l’actual equip de govern van decidir canviar la temàtica al voltant del benestar per centrar-se únicament en el món de l’esport perquè era una idea que ja portaven en ment des de feia temps. L’actual Regidora de Fires, Sra. Cordón i la presidenta de l’ATC, Sra. Mallol, ja em van demanar fa un any que el proper monogràfic de la Fira s’havia de dedicar al món de l’esport i que calia vincular-lo directament amb la Challenge. Desconec els motius d’aquest interès tant persistent cap a la Challenge.

8. L’edició de 2011 ha estat la que ha tingut el pressupost més elevat de la història de la Fira malgrat els pobres resultats.

9. CiU sempre havia denunciat que calia que la Fira tingués “més lideratge i perfil polític”. Nosaltres sempre havíem apostat per donar unes directrius generals i apostar per la bona feina d’uns tècnics que havien demostrat organitzar una Fira multipremiada. Aquesta nova manera de fer, on són els polítics els que han pres tota mena de decisions errònies ja s’ha vist que no funciona. No s’entén per exemple, que l’estand d’informació no tingués massa visibilitat, o que els programes de la Fira no arribessin al poble, o que la responsable de disseny veiés com es prescindia dels seus serveis només 10 dies després de prendre possessió el nou equip de govern sense poder ni demostrar la valuosa feina que havia portat a terme. Ara no cal fer un llistat de les nombroses mancances de l’actual edició, marcada per aquest nou pes dels polítics que ho havien de controlar tot fins a l’últim detall.

Carme Campà
Exregidora de Fires

FacebookAdd to Facebook
Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Mari Carme Campà. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s