La Catalunya Industrial – Volem que Catalunya sigui una de les locomotores industrials d’Europa

Fabriquem la prosperitat, fabriquem la llibertat: Els nostres avis i rebesavis van fer la fàbrica d’Espanya, nosaltres som fàbrica d’Europa i els nostres  fills han de ser fàbrica del món.

Cal fer una política industrial orientada a l’exportació. Volem fomentar la innovació, el talent i la creativitat per fabricar els millors productes.

Catalunya i la seva Eurorregió de Pirineus-Mediterrània és un dels pols de més vitalitat econòmica de l’Europa industrial. Concentra les indústries de major productivitat de l’economia i que garanteixen el benestar (automoció, biomedicina, farmacèutiques, agroalimentació)

EL 23% de la riquesa de Catalunya és directament  industrial, i estira la meitat del sector serveis. Més de la meitat de la riquesa del país és de base industrial.

Catalunya era un país capdavanter quan les seves ciutats tenien una vitalitat industrial, és la Catalunya que no ens hem de deixar perdre. La de les viles i ciutats plenes de vitalitat industrial, emprenedoria i prosperitat.

La Catalunya central d’avui ha vist com les empreses i aquesta vitalitat marxava riu avall. I els estalvis de la gent i els capitals han marxat de la indústria, han marxat cap a fora o han anat a la construcció.

Volem que Catalunya s’articuli com una xarxa de ciutats mitjanes de base industrial, on la vitalitat del capital humà i els emprenedors sigui la base per aixecar les fàbriques altra vegada. Perquè  malgrat grans sectors com el tèxtil hagin perdut el gruix que tenien en el passat, encara no hem perdut el més important  de tot:  les ganes de fer coses, ni la capacitat de  “saber fer coses”, de produir bons productes. Tenim l’ofici i l’emprenedoria. Tenim les ganes de treballar.

Apostem per la reindustrialització i el suport a les manufactures catalanes. Som un país de petites i mitjanes empreses, hem de ser la fàbrica d’aquells  petits i mitjans mercats que valoren la qualitat i el producte ben fet. Producte ben dissenyat, que dura. Fet amb honestedat. El producte que es reconegut i admirat. Parlem de tot el que sap fer Catalunya: cotxes, motos, roba, medicaments, papereria, màquines, aliments, etc.. sabem fer de tot. La nostra esperança són les pimes que s’espavilen,  innoven, s’especialitzen, i fan les coses millor que els altres.   El que cal és un bona política industrial que doni facilitats, que acompanyi, que ajudi a l’exportació, que faci cooperar els empresaris i que fomenti els emprenedors. L’aposta és per la innovació, el talent, la qualitat, el disseny i el saber fer. Els nostres mercats són els de la competència en qualitat d’arreu. Calen incentius i suport a les PIMES en matèria d’R+D+I i facilitar la col·laboració d’aquestes amb els ens públics de recerca. El suport a les petites i mitjanes empreses per tal de que potenciïn la recerca i la innovació és una altra pota del canvi de model productiu. La recerca i la innovació permetran a la petita i mitjana empresa catalana crear productes amb valor afegit necessaris per a competir dintre del mercat global.

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada ha esta publicada en Alfred Bosch, Calella, esquerra, general, independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s