Dèficit fiscal és dèficit social: Retallem tot el dèficit fiscal per l’estat del benestar

Catalunya pateix dues crisis: la que pateix tot Europa i la que nosaltres patim a causa de l’espoli fiscal. Dues crisis que aboquen a molta de la nostra gent a la pobresa i l’exclusió, i que han empobrit les classes mitjanes.

A Catalunya tenim avui 1.500.000 de pobres, 740.000 aturats i 150.000 famílies sense cap ingrés. El 45% dels joves menors de 25 anys són a l’atur, i en el que portem d’any han hagut de tancar gairebé 20.000 empreses.

En sanitat , i contràriament al que alguns diuen, Catalunya no ha viscut per damunt les seves possibilitats, perquè gastem 175 euros per persona i any per sota de la mitjana espanyola . Perquè el volum de recursos que destinem a la inversió social, i a les seguretats bàsiques, estan encara molt per sota dels nivells dels països europeus occidentals.

La nostra economia és prou pròspera com per generar prou recursos per bastir el nostre estat del benestar, i un sistema social d’igualtat d’oportunitats, com el que tenen els petits grans estats europeus, que no tenen cap risc de ser intervinguts.

Quina economia resistiria un dèficit fiscal anual, recurrent i a perpetuïtat del 10% del PIB?

Realment és una proesa que els catalans ens mantinguem dempeus amb una situació d’injustícia social de tal magnitud.

Volem la independència fiscal per sortir de la crisi, per paliar la pobresa, per invertir socialment en una societat més cohesionada, més equitativa i més lliure. Perquè creiem en la República del Sí, aquella on els nens van a l’escola pública catalana i no es segreguen per raons de llengua, aquella on la sanitat pública funciona, i aquella on la nostra gent gran és tractada amb la dignitat que es mereix.

I recordem que ningú ha fet més mal a l’estat del benestar com el PSOE quan ha malbaratat 60.000 milions d’euros en una xarxa d’AVE que no va enlloc i no porta ningú.

Avui més que mai, el 20 N reivindiquem la sobirania catalana per sortir de la crisi, la independència fiscal per bastir un país nou amb una veritable igualtat d’oportunitats.

El 20 N retallem tot el dèficit fiscal, retallem el dèficit social.

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada ha esta publicada en Alfred Bosch, Calella, general, independència. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s