ERC lamenta la manera com l’equip de govern de CiU ha portat a terme la presentació del pressupost municipal

ERC denuncia que el govern en minoria de CiU no ha explicat encara a la ciutadania quines són les seves prioritats de govern i, en conseqüència, quines seran les seves actuacions concretes prioritàries

Es lamenta de l’escassa informació que se’ls ha donat sobre els projectes que l’equip de govern té previst tirar endavant, sobretot en inversions

Esquerra Republicana de Catalunya lamenta la forma com l’equip de govern municipal, en minoria, ha afrontat el procés de discussió del pressupost municipal de l’any vinent, almenys, amb el seu grup municipal.

“Ens han donat el detall de les despeses i dels ingressos, certament, però sense haver fet cap sessió de treball en profunditat, on el govern prengués la iniciativa d’explicar al nostre grup municipal quines són les característiques dels projectes que volen tirar endavant”, afirma la portaveu d’ERC, Cristina Gómez. Afegeix, a més, que “entenem que és l’equip de govern municipal qui ha d’explicar els objectius que té, quines actuacions vol portar a terme i com ho pensa fer”, i que no s’entén que “hagi de ser l’oposició qui persegueixi els responsables del govern per preguntar-los sobre les característiques dels projectes”.

Des del grup municipal es destaca també que, abans de tenir cap contacte ni informació sobre el pressupost, la portaveu del grup va rebre de part de l’alcaldessa de la ciutat una carta on s’agraïa, en relació al ple de discussió de les ordenances fiscals, “el diàleg, el llenguatge serè i de reflexió que va presidir la celebració de l’esmentat ple” i es convidava a “mantenir diferents reunions de treball” en la “línia del diàleg, la reflexió i consens”. La sorpresa ha estat, però, veure com l’equip de govern després de mig any de govern, i tampoc en el moment d’entomar la negociació del pressupost, no ha donat a conèixer a la ciutadania, ni als partits polítics, quins són els seus objectius i projectes de mandat, una informació imprescindible per poder treballar, contrastar punts de vista i valorar els pressupostos municipals.

“Se’ns fa difícil valorar la proposta de pressupost i poder fer aportacions sense conèixer de primera mà i sense que se’ns hagi explicat quines són les prioritats de treball i activitats de cada àrea de l’ajuntament i quines són les del govern en la seva totalitat”, s’afirma des del grup municipal. “Ens dóna la sensació que el govern té voluntat de treballar, però no de compartir la informació abans de prendre les decisions”, s’afegeix.

La delicada situació actual, que requereix actuacions clares i decidides en àmbits com la promoció econòmica, entenem que requereix el més ampli debat i consens entre els diferents grups municipals per tirar endavant els projectes per la ciutat.

L’equip de govern té previst convocar el ple el proper 29 de desembre amb la voluntat d’aprovar el pressupost municipal, encara que hores d’ara desconeixem quin suport pot tenir.

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Cristina Gómez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s