Apunts Sobre el Pressupost Municipal de 2012

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament de Calella s’ha abstingut en la votació del pressupost municipal del 2012. Alguns dels arguments que ens han conduït a adoptar aquest posicionament són els que s’exposen a continuació:

  • Manca de full de ruta del govern. D’una banda, el govern municipal encara no ha donat a conèixer les actuacions que pensa portar a terme a cada una de les àrees de govern. Si ho saben, no ens ho han dit. I si no ho sabem, es fa difícil valorar si les partides que recullen aquests pressupostos són escaients o no. Es van fent coses però sense conèixer l’horitzó, cap on anem.
  • Pressupost continuista. La foto de la previsió de despeses és molt similar a la que hi havia fins ara. Tampoc de les inversions es desprèn un projecte de ciutat diferent al que s’ha estat dissenyant al llarg dels darrers anys. Es preveuen inversions per un import de més d’un milió d’euros. Si això es pot fer és gràcies a la situació econòmica sanejada que va deixar l’anterior equip de govern. Celebrem que així sigui.
  • Alguns dels projectes planificats per l’anterior equip de govern, com ara el projecte que millorava les obertures del mercat municipal i el seu entorn lateral, han estat exclosos i no seran executats. En aquest sentit, l’equip de govern tampoc ha explicat què ha fet o vol fer amb aquests diners.
  • ERC té clar que en moments de dificultats econòmiques com l’actual, cal posar èmfasi en les actuacions per dinamitzar l’economia local així com per millorar la cohesió social de la ciutat. La creació d’una oficina d’habitatge i locals comercials que permetés a l’ajuntament fer d’intermediari entre propietaris i nous emprenedors, el propi projecte de millores del mercat municipal, l’adequació de la sala polivalent de la Fàbrica i el potenciar els usos econòmics que se’n puguin derivar, són alguns exemples que creiem que van en aquest sentit i que valdria la pena que entre tots valoréssim la seva viabilitat per tal de poder-los tirar endavant.

En definitiva, en moments com l’actual requereixen el màxim consens i confiança entre totes les forces polítiques de la ciutat. Confiança i generositat per part de tothom. Cal trobar punts de trobada entre forces polítiques de govern i d’oposició. Aquesta és part de la recepta que cal seguir a partir d’ara per fer una Calella millor. En aquest tarannà, a Esquerra ens hi trobaran.

Cristina Gómez
Portaveu del grup municipal d’Esquerra

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Cristina Gómez, esquerra. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s