Ordenances Fiscals pel 2013

Esquerra Republicana de Catalunya va donar suport, en el ple celebrat ahir a la tarda a l’ajuntament de la nostra ciutat, a la proposta d’ordenances fiscals pel 2013 feta per l’equip de govern.

L’any vinent els ciutadans i ciutadanes de Calella veuran congelats els seus impostos. D’aquesta manera, l’única modificació que s’ha sotmès a votació del ple ha estat la del canvi del tipus impositiu de l’IBI que ha de servir perquè els rebuts quedin igualats a les quantitats que s’han pagat enguany, amb només petites diferències que tècnicament no es poden evitar.

D’altra banda, una altra de les novetats ha estat la introducció d’un nou fraccionament en el pagament de l’IBI. A partir d’ara els rebuts domiciliats es pagaran amb tres fraccionaments, fet que ha d’afavorir al pagament més còmode per part de les famílies. ERC va donar-hi suport, valorant la millora universal que suposa aquesta mesura.

Finalment, el ple va aprovar la nova ordenança que estableix la taxa a pagar en casos d’utilització d’espais municipals per part d’entitats, persones físiques o jurídiques. Aquí, i respecte la proposta inicial preparada per l’equip de govern, ERC va fer algunes aportacions que van acabar sent assumides pel govern, la qual cosa també va permetre que el grup municipal votés favorablement.

Principals peticions que va fer ERC:

Proposar que no hi hagués discriminació entre entitats esportives i entitats culturals/veïnals. A la proposta inicial del govern es contemplava una bonificació del 100% per a les entitats esportives que utilitzessin equipaments esportius, en tant que entitats locals registrades al Registre Municipal d’Entitats. En canvi, per a les entitats culturals i veïnals, es contemplava el 100% de bonificació de la taxa per al primer ús que fessin i després una bonificació del 50% per a la resta d’usos. L’equip de govern al·legava que es podia acordar amb les entitats la signatura d’un conveni que permetés que a partir del segon ús, la taxa també fos bonificada, però ens semblava un sistema que podia ser font de conflictes i discrecionalitat i, per tant, vam proposar que d’entrada totes les entitats culturals i veïnals també tinguin el 100% de la bonificació en tots els usos que en facin, sempre i quan facin activitats d’interès general per a la ciutat.

ERC va demanar que l’entrada al Museu-Arxiu, que a partir d’ara serà obligatòria, no vinculés als ciutadans i ciutadanes de Calella, és a dir, que els calellencs no hagin de pagar l’entrada.

ERC va demanar que les escoles de Calella també poguessin visitar el Museu-Arxiu de Calella sense haver de pagar. S’ha acordat que totes les línies d’un mateix curs per escola i any tinguin aquesta opció de forma gratuïta.

Finalment, ERC va suggerir a l’equip de govern que en tots els convenis que se signin amb entitats amb afany de lucre o amb persones jurídiques que vulguin realitzar alguna activitat en algun equipament municipal s’hi inclogui i hi consti el cost econòmic que suposa la col·laboració i patrocini per part de l’ajuntament.

També es va recordar a l’equip de govern que, a parer d’ERC, hagués estat necessari convocar els consells municipals de cultura i esports abans del ple per discutir amb les entitats aquestes propostes que s’han debatut a nivell de partits polítics.

FacebookAdd to Facebook
Aquesta entrada ha esta publicada en Calella, Cristina Gómez. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s