Modificació de l’Ordenança Reguladora de les Ocupacions de la Via Pública amb mercaderies, reclam o expositors

Avui, en la sessió ordinària del ple de l’Ajuntament, amb els vots favorables d’Esquerra, PSC i CiU i el vot en contra del PPC, s’ha aprovat la modificació de l’ordenança reguladora de les ocupacions de la via pública amb mercaderies, reclam o expositors presentada per la regidora de Comerç Mari Carme Campà, aquesta modificació compte del recolzament de l’Associació de Comerciants de Calella Centre Comercial.

L’any 2005 es va aprovar l’Ordenança reguladora de les ocupacions de la via pública amb mercaderies, reclams o expositors.

Des d’aleshores, per part de l’àrea de Comerç s’ha detectat que l’ocupació de la via pública amb mercaderies, reclams i expositors, en les zones on està permesa l’ocupació hi ha una excessiva acumulació o densitat de mercaderies creant una imatge bigarrada i desordenada que degrada la continuïtat del paisatge i la estètica comercial del municipi a més de suposar un obstacle pels vianants, sobretot a l’època estiuenca en què l’augment de població es triplica.

Per la qual cosa es fa necessari garantir l’espai de la via pública per tal de què els vianants puguin gaudir de la mateixa amb seguretat i comoditat. Per tant, en cap cas els reclams i mercaderies han de suposar un obstacle que pugui reduir la seguretat i dificultar el pas de vianants, especialment de les persones amb discapacitat o amb cotxets de criatures per les voreres i zones de vianants, ni poden tenir la consideració d’elements cabdals dels quals depengui la viabilitat de l’explotació comercial.

Per contra, en la zona de vianants, s’ha comprovat la gran millora en la imatge comercial dels establiments ubicats en la mateixa, gràcies a l’eliminació de l’ocupació de la via pública amb mercaderies, aquest canvi ha creat per altra banda, un ambient acollidor, tant pels ciutadans com pels visitants, convidant-los a passejar tranquil·lament i a gaudir d’un paisatge comercial agradable.

Entenent que la competitivitat del comerç local es recolza en la qualitat i varietat de l’oferta, la qual cosa s’expressa de manera molt important mitjançant la imatge exterior dels establiments.

Vist el resultat del comerç ubicat a la zona de vianants i a l’objecte d’homogeneïtzar i harmonitzar tot el comerç calellenc:

Es proposa:

Primer.- Aprovar inicialment la modificació de l’Ordenança reguladora de les ocupacions de la via pública amb mercaderies, reclams o expositors en el seu art. 7 que restarà amb el següent redactat:

Art. 7 .- Es podrà concedir llicència municipal d’ocupació de la via pública amb mercaderies, expositors i pissarres, únicament als titulars d’establiments destinats a la venda de flors, fruites i verdures, premsa, i als bars i restaurants, davant les seves façanes per a l’exposició o reclam del propi establiment, quedant expressament prohibida la venda directa i sotsarrendament de la via pública per activitats diferents a les del propi negoci del titular, i amb les següents condicions:

a) Únicament en les zones on la vorera sigui superior a dos metres d’amplada i es deixi una zona de pas d’un metre i mig, lliure i sense obstacles de mobiliari urbà, arbres o senyals.

b) En cap cas, l’ocupació de la via pública podrà sobresortir més de 50 cm. de l’alienació de la façana i amb una alçada màxima de dos metres sobre el nivell de la vorera.

Zona de vianants:

A les zones de vianants només es podrà atorgar llicència municipal d’ocupació de la via pública, als titulars de bars i restaurants, per penjar elements informatius de l’establiment, amb una alçada màxima de dos metres des del nivell de la vorera i en cap cas podrà sobresortir de dos centímetres, ni ocupar una superfície superior al 50% de la façana

Segon.- Exposar aquest acord a informació pública per un termini de 30 dies, mitjançant edicte en el BOP i tauler d’edictes municipal, durant el qual hom podrà presentar al·legacions o reclamacions. Un cop transcorregut el termini d’informació pública sense que s’hagin presentat al·legacions o reclamacions, s’entendrà aprovat definitivament sense necessitat de cap altre acord exprés.

Mari Carme Campà
Regidora de Comerç, Consum i Fires

Aquesta entrada s'ha publicat en Calella, general, Mari Carme Campà i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Modificació de l’Ordenança Reguladora de les Ocupacions de la Via Pública amb mercaderies, reclam o expositors

  1. Retroenllaç: Prolongació de la zona de vianants « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

  2. Retroenllaç: L’Opinió Nº 86 « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

  3. Retroenllaç: Entrada en vigor de l’Ordenança Reguladora de les Ocupacions de la Via Pública amb mercaderies, reclam o expositors « Bloc de la Secció Local d’Esquerra de Calella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s